DE BESTE KWALITEIT OLIE

 

beginpagina

 

Olie is er in veel soorten en kwaliteiten, op elke straathoek kun je bijna olie kopen maar kijk wel uit wat je koopt want er zijn veel verschillen.

 

Om te beginnen is er minerale olie en synthetische olie.

Vaak wordt beweerd dat de ene beter is dan de andere of andersom. Vergeet het maar gauw want zowel de ene als de andere kan goed of beter zijn. Wil je de beste lees dan verder.

Een verschil is dat de synthetische, over het algemeen genomen, een wat betere viscositeits index heeft en dat betekent dat wanneer deze wat langer dan gebruikelijk in een motor zit, hij wat beter te verpompen is. Een te verwaarlozen verschil natuurlijk daar moet je niet opletten. Nou ja, juist wel dus, op tijd olie verversen!!!

Beide soorten kun je niet onbeperkt gebruiken. Als de olie lang genoeg in je motor zit gaat ie verzuren door de benzine(dampen) en verzepen vanwege vocht en condens. Beiden gaan ten koste van de smeerkwaliteit.  Over het algemeen moet je elk jaar je olie verversen Natuurlijk vaker als je veel rijdt. Voor de motor geldt maximaal 10.000 km en de bak 20.000 km. Rij je bijna niet of weinig moet het minimaal 1x per 2 jaar.

De aanduidingen 15w/40, 10w/40, 20w/50 zeggen totaal niets over de kwaliteit van de olie maar alleen over de toepassing waarvoor ze geschikt zijn.  Uit ervaring weten we dat voor de eend 20w/50 het beste is.

Wij gebruiken al jaren lang uitsluitend Bardahl olie en olie producten. De olie die wij gebruiken is een 100% minerale met zeer goede kleef- en smeereigenschappen Niet voor niets is Bardahl al meer dan 50 jaar toonaangevend in de smeerolie wereld en zal geen enkele kenner maar de geringste twijfel over die kwaliteit hebben.

Net zoals al onze andere producten en onderdelen doen wij niet aan goedkoop maar aan eerste klas kwaliteit.

Wij bezuinigen niet op kwaliteit maar op ellende, die instelling kost in het begin wat meer maar levert op den duur geld op!

Om een nog betere smering te verkrijgen voegen we (op verzoek) T.S.L. toe, zit al jaren in ons standaard pakket perfecte producten.

 

Voor degene die ook het beste wil:

Motorolie                            :   Bardahl 20w/50 classic

Versnellingsbakolie            :   Bardahl XTG 80w/90

 

Ook handig                         :   Er gaat 2,5 liter in je carter en het verschil tussen het min. en max. is ca 0.4l. 

Olie peilen als je motor een minuut of tien stil heeft gestaan op een rechte weg! Staat ie scheef kan dat wel bijna 1 liter schelen als je hem omdraait.

 

                              Zie ook  : olievulpijp.htm

 

Erg handig om te weten: winterhoesje.htm  Dit gaat over hoe je kunt voorkomen dat je motor ondanks winterhoesje toch niet warm genoeg wordt in de winter.

 

 

 

Ons telefoonnnummer is 040-2465020.

 

beginpagina